Jooksmine 10.01.2022
Autor

2022.a. esimese rahvajooksu võitsid Liliana Torn ja Taavi Kilki

Uudise pilt

Pühapäevase Vinni-Rakvere talvejooksusarja esimese etapiga anti stardipauk ka tänavusele jooksuhooajale. Lääne-Virumaal toimunud võistlus on traditsiooniliselt olnud aasta esimeseks mõõduvõtmiseks harrastussportlastele, nii ka tänavu. Kui mullu lükati talvejooksusarja esimene etapp piirangute tõttu nädala võrra edasi ning osavõtjad olid jagatud 25stesse stardigruppidesse, siis tänavu selliste muudatuste järgi vajadust ei olnud. See võimaldab lootusrikkalt oodata ka suvist võistlushooaega.

Talvejooksusarja pühapäevasel etapil oli kiireim Taavi Kilki, kes läbis 10 km pikkuse võistlusmaa Vinnist Rakverre 37 minuti ja 29 sekundiga. 13 sekundiga jäi võitjast maha Siim Hansmann (37.42). Kolmanda koha sai Ahti Nuga (38.15), kes suutis omakorda kuue sekundiga edestada Kaupo Uuetoad (38.21).

Naistest võttis võidu üldarvestuses kõrgel seitsmendal kohal lõpetanud Liliana Torn (40.54). Pjedestaali teistel astmetel võtsid koha sisse Irina Savinitš (47.12) ja Sille Kaljurand (48.08).

Aasta esimene jooksuvõistlus tõi ka ühe erakordse anomaalia: nimelt ei püstitanud Marathon100 andmetel ükski võistleja selle distantsi isiklikku rekordit, kuid kõik jooksid aasta parima tulemuse antud võistlusmaal :-)

Vinni-Rakvere talvejooksusarja esimesel etapil startis 48 võistlejat (mullu 56), tulemusi vaata Marathon100 andmebaasist SIIT.

Talvejooksusarja teine etapp toimub 6ndal veebruaril ning kolmas täpselt kuu aega hiljem 6ndal märtsil.

Avafotol naiste esikolmik.

Viimased uudised