Jooksmine 22.02.2024
Autor

2025.a. veteranide EM maratonis toimub Eestile mugavalt lähedal

Uudise pilt

Tänavu toimuvad veteranide Euroopa Meistrivõistlused maratonis Poolas, Torunis. Laupäeval, 23. startival võistlusel osaleb 471 maratoonarit, kellest valdav osa on küll kohalikud jooksjad. Eestist on starti minemas 3 jooksjat, mis võimaldab kaasa lüüa ka võistkondlikus arvestuses. Tiimina osalemiseks tuleb kokku saada kolmest jooksjast koosnev võistkond, kes on kas samast või erinevatest vanuseklassidest.

Juba on valitud ka koht, kus selgitatakse 2025.a. Euroopa parimad veteransportlased jooksumaratonis. Järgmise aasta üritus toimub Eestile oluliselt lähemal, kui Torun. Nimelt on võistlused kavas põhjanaabrite juures Jyväskyläs. Esialgseteks kuupäevadeks, mil maraton kavas on, on 6.-7. september 2025.

Eesti jooksja jaoks on ebameeldivaks faktiks vaid see, et enamasti on Jyväskyla Finlandia maratoni toimumisaeg kattunud Tallinna maratoni ajaga. Kas sedasi saab olema ka 2025.a. on hetkel veel teadmata.

Koroonakriisi järgsetel aastatel on plahvatuslikult kasvanud erinevate harrastussportlastele suunatud tiitlivõistluste ja ligilähedast nime kandvate ürituste arv. Mullu osalesid eestlased aktiivselt Riias toimunud maanteejooksu MM-võistlustel. Tänavu toimub lisaks veteranide EM-ile ka veteranide MM maratonis, oktoobris Bukarestis.

Sydney maratoni raames toimuvad sügisel Abbott World Marathon Majors Wanda Age Group Championchips, mis on maailma kuue suurima jooksumaratoni initsiatiivil korraldatav võistlus.

2025.a. aprillis on esmakordselt kavas maratoni ja poolmaratoni EM, kus analoogiliselt mullu Riias toimunud võistlusele, on võimalik kaasa lüüa ka tavaharrastajatel. Nimetatud võistlus toimub Belgias.

Nüüd lisandus 2025.a. kalendrisse veel ka veteranide EM maratonis Jyväskyläs.

Viimased uudised