Jooksmine 24.02.2019
Autor
Janek Oblikas

5000 osavõtjaga Malta maraton jäeti ekstreemsete ilmaolude tõttu ära!

Uudise pilt

24. veebruaril toimuma pidanud Malta maraton jäeti ekstreemsete ilmaolude tõttu ära.  Korraldajad võtsid vastava otsuse vastu laupäeval, päev enne võistluse toimumist.  „Otsus tugineb hetke ilmaoludele, mis prognoosi järgi homme veelgi halvenevad. Otsus on vastu võetud osavõtjate, vabatahtlike ja pealtvaatajate turvalisusest lähtuvalt,“ selgitasid võistluse korraldajad selle põhjuseid.

Laupäeval, mil otsus vastu võeti, sadas vihma, oli tugev tuul ning tsüklon ei näidanud vaibumise märke. 100 km/h puhuvad tormituuled tekitasid linnas ka ilma maratonita suurt kahju, puud kisti koos juurtega maast, rohkelt oli elektrikatkestusi ning mitmelgi majal lendasid katused suure tuulega pealt. Inimestel soovitati püsida sees ning minna toast välja vaid äärmise hädavajaduse korral.  Mitmetes kohtades tõusis vesi üle kallaste ning inimesi evakueeriti.

Lained loopisid kaldale ka kalu ning oli ka neid inimesi, kes läksid tänavale kalu kokku korjama.

Mullu osales Malta maratoni põhidistantsil 900 jooksjat ning poolmaratonil 3500 sportlast.  Tänavu oli osavõtjate arv rekordiline ületades 5000 osavõtja piiri.

Maratoni on Maltal korraldatud 39 aastat, tegemist oli esimese korraga, mil maraton ära jäi.

Stardis oli ka mitmeid Eesti jooksjaid, kes kuulsid halba uudist alles saareriiki jõudes. 

Mõnevõrra vastakaid emotsioone tekitas tühistatud võistluse medalite jagamine osavõtjatele.  „Väga kummaline tunne on omada medalit maratoni eest, mida läbinud ei ole,“ kommenteeris üks Eesti jooksjaid, Tiina Säälik võistlusjärgseid emotsioone.

Fotod: Tiina Säälik

Viimased uudised